Lax med räksås, palsternackspuré och vittvins slungad squach
Manfreds Mattorg
Manfreds Mattorg
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser till 2 personer
  • 250 g Lax
  • 500 g Räkor med skal
  • 3 msk Olivolja
  • 2 msk Tomatpuré
  • 1 st Vitlöksklyfta, riven
  • 1/2 st Morot, skuren i mindre bitar
  • 1/2 st Fänkål, skuren i mindre bitar
  • 1 tsk Timjan
  • 1 knivsudd Saffran
  • 1 msk Konjak
  • 1 dl Vittvin
  • 3 dl Skaldjursfond
  • 2 dl Grädde
  • 1 msk Smör
  • 2-3 msk Maizena utrört i lite vatten
  • Salt- & vitpeppar från kvarn
  •  
  • Palsternackspuré
  • 4 st Normalstora palsternackor, skalade, ger ca 4-5dl
  • 1,5 dl Grädde
  • 4 msk Smör
  • Salt- & vitpeppar från kvarn
  •  
  • Grönsaker
  • 2 dl Squach, skuren i mindre bitar
  • 2 msk Smör
  • 4 msk Vittvin
  • Havssalt
  • 2 st Citronklyftor
  • Dillkvist

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.