Lägg i laxen skuren i tärningar. Ikväll blir det fiskgryta med aioli här hemma. Tillsätt saffran, vitt vin, riven vitlök, tomatpuré, krossade tomater, timjan, paprikapulver, lagerblad, cayennepeppar, hummerfond, fiskbuljongtärningar och vatten
Medans det puttrar så skär man laxen i hyffsat stora bitar/kuber och skalar räkorna. Sen i medsaffran, crème fraîche, vatten, fiskbuljongtärningen, matgrädden, vinet
Salta och peppra laxen, fördela fetablandningen i snitten. Hacka tomater och oliver, blanda med fetan. Klipp lite färsk timjan över och servera med en gryn- eller bönsallad
Laxmed räkor i värsta grymmaste såsen. LAX i stora lass. Idag blev det med en räksås till som är så otroligt god att man skulle kunna sitta och sleva i sig den med sked Den fick ett gott betyg här hemma, så den kommer absolut göra massa gånger framöver
Rätten har en tydlig smak av grädde och vitlök och laxens goda smak kommer verkligen fram. Om du toppar med färska räkor blir det här en riktig festrätt
Jag tänkte locka med ett bra recept på ännu en bufférätt - en italienskinspirerad laxfilé som bakas i ugnen med parmesan och som sedan dekoreras med smakrika, dillmarinerade räkor
Smaka av såsen och red sedan av den med lite maizenaredning. Krydda 4 skinnfria portionsbitar laxmed salt och nymalen svartpeppar. Bryn laxbitarna och häll sedan över 1 dl vitt vin och 3 dl vispgrädde. Smaksätt såsen med 2 msk tomatpuré och ytterligare lite salt och nymalen svartpeppar. Låt laxen småputtra i grädden ca 15 minuter, använd gärna lock om du har. Avsluta med att röra ner 1 påse babyspenat (65 g) i såsen
Inbakad laxmed persto och räkor. Vik ihop smördegen så det blir små snygga laxpaket. Nästa vecka kommer verkligheten krypandes igen med allt vad det innebär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.