Lägg ner laxfiléerna och krydda med dill, salt och peppar. Smält rikligt med smör i en stekpanna. Häll av vattnet ifrån potatisen, mosa gärna morötterna och potatisen lite med en potatisstöt innan det läggs i potatispressen
Servera den ugnsbakade laxenmednypressad potatis, några kvistar färsk dill och en god sallad. Skaka om påsen med citron- & dillsås, klipp upp den och häll såsen jämnt över laxen
Servera laxenmedpressad potatis, riven pepparrot, citronklyftor att pressa över fisken och sugarsnaps som du sköljer av och snabbt fräser några minuter på hög värme i lite smör med salt och svartpeppar
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Ta ut och tina laxen. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Krydda med lite pressad citronsaft, salt, peppar, färsk rosmarin och chiliflakes. Får jag presentera härlig lax fylld med chevre och citron, som serveras med en rödbetssås och stekt potatis
Gör ett snitt i laxen och täck filéerna med röran. Först tänkte jag laga en god köttbit men tänkte om när jag kom till affären där jag hittade fin lax, så det blev ett gammalt recept som jag inte lagat på länge
Skär laxen i tunna strimlor. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner äpple, lax och räkor i såsen. 1200 g kallrökt lax. 14 bakpotatisar 4 dl lätt crème fraiche 4 tsk dijonsenap 2 msk kapris 2 syrliga äpplen 200 g kallrökt lax 100 g skalade räkor 4 msk hackad gräslök 1-2 msk riven pepparrot Salt PepparBlanda en sås av crème fraiche, senap och kapris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.