Nu är det bara till att lägga ihop alla ingredienser (glöm inte laxen som du bara delar i stora bitar) och vända runt lite försiktigt, smaka av med salt och peppar
Vänd laxen, skuren i stora tärningar i olja och chili/limekryddan tillsammans med bläckfiskringarna. Lägg upp salladenmed rucolan i botten, fyll på med linser
700 g laxfilé. 3 salladslökar. 700 g laxfilé 0,5 citron, pressad juice. Nudelsallad400 g shiratakiinudlar eller 200 g glasnudlar 250 g broccoli 2 morötter 3 salladslökar 1 färsk röd chilifrukt ca 200 g färska böngroddar neutral matolja, till stekning 2 msk vita sesamfrön, rostade
Lägg sparrisen ovanpå och därefter den varmrökta laxen, servera med en klick creme fraiche. Servera salladen genom att placera sallads blad i botten av tallriken tillsammans med pastan och grönsakerna
Känn efter med en sticka så de är färdiga. Salladen går utmärkt att äta som ensamrätt, men funkar också som tillbehör till exempelvis lamm eller kyckling
Skivad rökt lax eller gravad lax blir också gott. 2 laxfiléer à 120 gram, varmrökt eller färsk lax. 1 huvud röd eller grön romansallad. 100 gram salladsmix blandad grönsallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.