Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 2 st Laxfiléer Lag 1/2 l vatten 1 msk Vitvinsvinäger 1 1/2 tsk salt 6 st Svartpepparkorn 1/2 st Gul lök Remouladsås 1 dl crème fraiche 1/2 dl Vispgrädde 1/2 msk Dill 1/2 msk Persilja 1 1/2 msk gurkmajonnäs salt
Ta ut formen och garnera med räkor, rom, lök, dill och citron. Salta och peppra fisken. Gör potatismos. Koka potatisen mjuk, blanda ner resterande ingredienser och smaka av
Den här laxrätten är faktiskt min absoluta favorit när det kommer till lunchlådemat, supergott tillsammans med såväl potatis som någon form av ris eller pasta
Lax på spett medlimesås. I går hade vi ett paket med gravad lax som var tvunget att ätas upp. Då gjorde jag denna enkla och goda sås och trädde upp laxen på spett
Servera medlax och sås, och gärna en sallad. Lägg laxen i en ugnssäker form, salta och peppra. Det kan faktiskt vara väldigt gott med frukt i maten, och ett lätt sätt att piffa till sin vardagsmat
Smaksätt med salt och pepparl Lägg i laxen och låt koka någon minut. Servera med ris. Det här är väl kanske mest en modifiering av klassikern lax i krämig sås
Servera laxen tillsammans med grönsakspytten och den goda limesåsen. Krydda laxenmed salt och peppar. Vill man dock hellre laga mat inne så går det ju lika bra det - som denna laxen
Jag lagade en ugnsbakad laxmed sesamfrön och till det serverade jag en kall limesåsmed gräslök. UGNSBAKAD LAXMEDSESAMFRÖNLax, färska eller frysta portionsbitar, tänk på att beräkna lite mer än vanligt per person för det är inget ris eller potatis till
Servera laxenmedlimesås och jasminris. Ugnsbakad lax är en favorit hos många och i min familj äter vi ofta kall sås till men idag testade jag att göra en varm sås med lime, blev jättegott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.