Lägg de tinade laxbitarna i en ugnsfast form och toppa med blandningen. Är på plats hemma igen, efter att ha tillbringat nästan två veckor i Californien tillsammans med två tjejkompisar
400 g lax, gärna salma eller fröya 5 cm färsk ingefära 0,5 chilifrukt 2 klyftor vitlök, finrivna 100 g smör, att bryna 2 limefrukter, finrivet skal och saft 0,5 dl japansk soja 1 msk sesamolja 400 g broccoli, i tunna buketter 2 salladslökar 1 kruka färsk koriander
Stek laxen på hög värme och strö på sesamfröna. Efter en helg med strålande väder och grillning på både fredagen och lördagen så blev det asiatiskt till söndagsmiddag
Lägg upp en lagom mängd sötpotatispuré på tallrikar och över det en del grönkåls-kantarellblandning och på detta den stekta laxenmed skinnsidan uppåt och till sist några matskedar av "pinjekärnsmöret" över laxen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.