Servera stuvningen till stekt lax, viltfångad är den bästa om du kan få tag på det. Här en bild från senaste veckan här i Alanya, en av väldigt få med sol
Speciellt sugen blev jag på att laga svart råris medlax, rödkål och edamebönor. Jag rostade sesamfrön i en panna och ugnsbakade laxenmed ingen annan topping än lite salt och citron
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Ta ut och tina laxen. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.