1 crème
fraiche1. Sätt ugnen på 225 grader.2. Skölj och borsta potatis och grönsaker väl, skala om det behövs.3. Skär alltsammans i klyftor eller bitar. Se till att skölja fänkålen efter att du delat den.3. Fördela potatis och grönsaker på ett bakplåtspapper i en ugnslångpanna och salta. Ringla över olivolja. Stek i mitten av ugnen ca 25 minuter tills allt är nästan färdigstekt.5. Skär eventuellt bort skinnet på laxen och salta och peppra den runt om.6. Finhacka basilikabladen och mosa fetaosten med en gaffel tillsammans med basilikabladen och crème fraiche.7. Fördela fetaoströran på laxbitarna.8. Gör plats för laxen på plåten bland den nästan färdigstekta potatisen och grönsakerna. Fortsätt steka i ugnen ca 10-15 minuter tills osten börjar ta lite färg och laxen är färdigstekt.
Servera laxen tillsammans med pressad potatis och garnera med dill. Glöm inte att matsortera rester från grönsakerna och citron samt apelsin för en mer hållbar matlagning, och njut av din krämiga laxrätt
4 4 port laxfilé (à 125 g) 150 ml teriyakisås 1/2 förp frysta haricots verts (à 600 g) Att ha hemma 4 port ris eller annat gryn 2 msk sesamfrö Lägg till i inköpslistan
Rotsaker tillsammans med kycklingen, servera med vitkålssallad och du har en middag helt i säsong. Blanda samman ingredienserna till marinaden och lägg den tillsammans med kycklingdelarna i dubbla plastpåsar
Vill du inte ha lax så går det bra med någon vit fisk. 500 g laxfile salt & peppar 250 g skogschampinjoner, delade 3 vitlöksklyftor, skivade 70 g färsk spenat 200 g körsbärstomater Basilika - och västerbottenssås. - Läs hela inlägget här 500 g laxfile
Gör ett snitt i laxenoch täck filéerna med röran. Först tänkte jag laga en god köttbit men tänkte om när jag kom till affären där jag hittade fin lax, så det blev ett gammalt recept som jag inte lagat på länge
En riktigt smarrig och lättlagad laxrättmed både bacon, ost och basilika som passar precis lika fint till vardags som till festligare tillfällen vill vi gärna tipsa er om idag
Ugnsstekt lax är något som blir otroligt gott, men är så himla lätt att laga. För oss som äter LCHF kan man servera med lite god örtsås och kokta grönsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.