Lax med basilika- och fetaosttäcke med ugnsstekta rotsaker
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • fast potatis, t ex Amandin
  • 1 rödbetor
  • 1 morötter
  • 1 fänkål
  • 1 olivolja
  • 1 salt
  • 1 laxfilé, ca 600 g
  • 1 salt och lite nymald peppar
  • 1 basilika
  • 1 fetaost
  • 1 crème fraiche1. Sätt ugnen på 225 grader.2. Skölj och borsta potatis och grönsaker väl, skala om det behövs.3. Skär alltsammans i klyftor eller bitar. Se till att skölja fänkålen efter att du delat den.3. Fördela potatis och grönsaker på ett bakplåtspapper i en ugnslångpanna och salta. Ringla över olivolja. Stek i mitten av ugnen ca 25 minuter tills allt är nästan färdigstekt.5. Skär eventuellt bort skinnet på laxen och salta och peppra den runt om.6. Finhacka basilikabladen och mosa fetaosten med en gaffel tillsammans med basilikabladen och crème fraiche.7. Fördela fetaoströran på laxbitarna.8. Gör plats för laxen på plåten bland den nästan färdigstekta potatisen och grönsakerna. Fortsätt steka i ugnen ca 10-15 minuter tills osten börjar ta lite färg och laxen är färdigstekt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.