Inledningen blir en laxmed mango ochlimeyoghurt. Vartefter lägger jag på blötlagda hickoryspån över de glödande briketterna för att få lite mer rökutveckling ochdärmed smak på den till synes färska och fina laxen
Krydda laxfiléernamed salt, peppar och paprikapulver. Egentligen hade jag bara velat äta en massa avocado fires till lunch, men det kändes samtidigt lite torftigt, så de fick istället agera tillbehör till min ugnsbakade lax, broccolipuré (med tahini
Fyll på i mitten medlaxskivor, sallad eller spenat och skivad tomat. Bred ut creme fraiche utmed kanterna på tunnbrödet, så att rullen lättare fäster och håller ihop, samtidigt som den blir saftigare
Lax stekas bara omkring en minut och sedan rullas det med plastfilm och gör det kallt det med is för att hålla kvallitet (kvallitet av fisk bli lågre när det är värmt så man gör det kallt)
Jag hade bara en liten bit av lax kvar så tillagad med avocado och grönsaker. Jag glömde att ladda upp här … Jag lagade detta recept med överbliven lax efter att ha ätit sashimi
Krydda laxenmed chilipulver, vitlökspulver, vitpeppar, salt och persillade (för den med mycket kryddor i skafferiet kan man även hälla på aromat, ingefära och cayennepeppar)
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Ta ut och tina laxen. Lax. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.