Lax i ugn med rucola, feta och larvigt god dillsås
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Lax i ugn med rucola och feta
  • 14 styckfrysta laxfiléer
  • 150 g fetaost
  • 45 g rucola
  • 3 msk rapsolja
  • salt, peppar, rökt paprikapulver
  • 1 Lins och bönsallad:
  • 12 dl puylinser
  • 2 små morötter
  • 250 g sockerärtor
  • 1 liten burk majs (140g)
  • 1 burk kidneybönor (400g)
  • 1 dl pumpafrön
  • 4 msk balsamvinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • salt, peppar
  • 1 Dillsås:
  • 12 dl creme fraiche
  • 3 msk torkad dill
  • 1 tsk lökpulver
  • salt, peppar1. Ringla smör i botten av en ugnsfast form. Lägg ut laxfiléerna och krydda. Finhacka rucolan. Smula över fetaost och strössla över den hackade rucolan. Ringla över olja på rucolan och ställ in i 200° i 15-20 minuter.
  • 12. Sjud puylinserna i saltat vatten i 20 minuter. Flaga morötterna med en potatisskalare. Blanda linser och morotsflagor med sockerärtor, majs, sköljda kidneybönor och pumpafrön. Ringla över balsamvinäger, olivolja och smaka av med kryddor.
  • 13. Blanda creme fraiche med dill, lökpulver, salt och peppar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.