salt, peppar1. Ringla smör i botten av en ugnsfast form. Lägg ut laxfiléerna och krydda. Finhacka rucolan. Smula över fetaost och strössla över den hackade rucolan. Ringla över olja på rucolan och ställ in i 200° i 15-20 minuter.
12. Sjud
puylinserna i saltat vatten i 20 minuter. Flaga morötterna med en potatisskalare. Blanda linser och morotsflagor med sockerärtor, majs, sköljda kidneybönor och pumpafrön. Ringla över balsamvinäger, olivolja och smaka av med kryddor.
13. Blanda
creme fraiche med dill, lökpulver, salt och peppar.
Laxiugnmed rucola ochfeta. Lägg ut laxfiléernaoch krydda. Ringla smör i botten av en ugnsfast form. Blanda linseroch morotsflagor med sockerärtor, majs, sköljda kidneybönoroch pumpafrön
Förra veckan hittade jag det här goda receptet medlaxiugn. Godochsaftig smak som passar perfekt till en litelyxigarevardagsmiddag eller varför inte en bjudning på helgen
Jag tog litechilipulver över laxen också. Lägg på laxen. Den är så bra för du lägger allt på en bakplåtspapper och skjutsar iniugnen, bara att vänta, småprata, FÄRDIGT
Salta och peppra laxen, fördela fetablandningenisnitten. Hacka tomater ocholiver, blanda medfetan. Klipplite färsk timjan över och servera med en gryn- eller bönsallad
Lägg laxen över, salta och peppra. Spenaten som jag sådde ivintras har gett otroligtfin skörd och nu är den på väg att gå i blom så nu äter jag spenat så gott som varje dag här hemma
Ett enkelt sätt att fredagsmysa är att ugnsbakalaxfiléeroch servera dem tillsamansmed en gudomligtgod kall sås som man bara rör ihopmedanlaxen står iugnen
Blanda creme fraiche, fetaost, salt och peppar till en smet och bred över laxen. Snabb och enkel lax får man genom att stoppa den iugnenmed ett täcke av creme fraiche
Jag tänkte locka med ett bra recept på ännu en bufférätt - en italienskinspireradlaxfilé som bakas iugnenmed parmesan och som sedan dekoreras medsmakrika, dillmarinerade räkor
Veckans recept blev jag själv bjuden på av goda vänner en Valborgsmässoafton för ett par år sedan. Till den kalla eller ljumna laxen som toppas med räkor och en parmesan- ochcitronvinägrett, serveras den kalla basilika- och spenatsåsen, smörslungade sockerärter, en krispig sallad ochdillkoktnypotatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.