25 cm
långa bitar- Skiva tomater, mozzarellan, löken och potatisen i cirka 0.5 cm tjocka skivor.- Lägg 1 laxfilé per papper- Lägg sedan övriga ingredienser i lager på laxen - mozzarellan och basilikan bör ligga överst- Salta & Peppra och ringla över lite olivolja- Gör ett paket av pappret och så ska laxen in i ugnen i
Ikväll blev det laxi ugn medmozzarellaost och hackade tomater. Hackade helt enkelt tomat som jag la ovanpå tinadelaxfileér och skivade mozarellan och la den ovanpå
Lägg laxeni en ugnsfast form och salta laxen. Täck laxenmed tomat- och mozzarellaröran. Fanns en mozzarellamed bäst före idag samt några soltorkade tomater i olja som behövde ätas upp
Jag gjorde en såå god laxrättigår. Jag använde Änga Gårds krydda fiskelyckatill både fisken och såsen men det funkar utmärkt med bara dill eller annan fiskkrydda du har hemma
Mozzarellaosten hade smält sådär härligt och så fetaosten med den saltiga smaken. Milo åt med god aptit för att inte tala om hans mamma som hämtade om en gång till
Klipp ut ett bakplåtspapperi samma storlek som stekpannan, blöt det och krama ur. Skär ett snitt längs medlaxen, smeta över pesto, skär mozzarellanibitar oh stick ner i skåran
Hittadelaxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Tilllaxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tidenlaxen steks
Vispaihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tidfinns gör dagen före för bästa smak
Servera laxentillsammansmed kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Ta ut och tinalaxen. Lax. Smaka av medlite salt och peppar och rivicitronskal och smaka av medcitronsaft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.