Lax i krämig sås
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 11 st purjolök
  • 1150 g skalade räkor
  • 13 dl vispgrädde
  • 12 dl crème fraîche
  • 10.5 dl hackad dill
  • 11 st citron
  • 1 salt och peppar
  • 1 citron
  • 1 kokt potatis
  • 1600 g laxfilé 1 st purjolök 150 g skalade räkor 3 dl vispgrädde 2 dl crème fraîche 0.5 dl hackad dill 1 st citron saft av salt och peppar Garnera med: citron Servera med: kokt potatis Ugn: 200°Skölj och strimla purjolöken och lägg i botten på en smord form. Dela laxen i bitar och lägg över purjolöken. Strö på räkor.
  • 1 Blanda grädde och crème fraiche i en kastrull och koka upp. Rör i dill och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  • 1 Häll såsen över laxen och tillaga i ugn i ca 20 minuter. Garnera med dill och citron och servera med potatis och sockerärter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.