Lax i kokosmjölk med bulgur
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • Lax i kokosmjölk
  • 13 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 stor röd lök
  • 4 styckfrysta laxfiléer
  • 1 zucchini
  • 2 stora morötter
  • 1 röd paprika
  • 1/2 citron
  • 2 msk riven, färsk ingefära
  • 1 msk röd curry
  • 1 tsk vardera av; malen koriander, timjan, paprikapulver
  • salt, peppar
  • 2 burkar kokosmjölk
  • 1/2 purjolök
  • 1 Tillbehör:
  • 1 bulgur, ris, nudlar eller potatisHa ner olivolja, pressad vitlök och sambal oelek i en stekpanna med lite högre kanter och lock. Ha ner hackad rödlök och låt den mjukna på medelvärme.Tina laxen så den fortfarande har en fryst kärna och skär sedan laxfiléerna till tärningar. Grovhacka zucchini, morot och paprika. Ha ner allt i stekpannan.Pressa över citronsaft och ha ner alla kryddorna. Riv i färsk ingefära. Stek tills grönsakerna mjuknat.Strimla purjolöken. Slå på kokosmjölken och strössla över purjolöken. Låt allt puttra ihop under lock i cirka 5 minuter. Servera med bulgur, ris, nudlar eller potatis.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.