Ett enkelt sätt att fredagsmysa är att ugnsbaka laxfiléer och servera dem tillsamans med en gudomligt god kall sås som man bara rör ihop medan laxen står i ugnen
Skär laxeni ganska stora tärningar och lägg i såsen. Blanda i crème fraiche, grädde och hummerfond efter smak, själv brukar jag ta ganska mkt, häll ilite först och smaka av så du får lagom smak
Lägg laxeni en form och krydda med salt och peppar. Dillsås. Potatisstomp. Skala och koka potatisen. Krossa potatisen med en sked och blanda med mjölk och smör
1 kg laxfilé salt peppar eller citronpeppar. 3 dl gräddfil 4 msk majonnäs 0,75 tsk salt 1 dl hackad dill (fryst går bra). 1 kg laxfilé salt peppar eller citronpeppar. 3 dl gräddfil 4 msk majonnäs 0,75 tsk salt 1 dl hackad dill (fryst går bra)
Olja på sprejflaska 4 bitarlaxfilé utan skinn à ca 150 g 1 msk färskpressad citronsaft Nymald svartpeppar 2 dl matlagningsgrädde 1 tsk majsena 2 msk hackad dill + kvistartillgarnering, eller 2 tsk torkad dill 2 tsk vitvinsvinäger 10 cm urkärnad och fintärnad gurka Salt
Skär laxeni ganska stora tärningar och lägg i såsen. Blanda i crème fraiche, grädde och hummerfond efter smak, själv brukar jag ta ganska mkt, häll ilite först och smaka av så du får lagom smak
Eftersom jag är med i deras smakpanel så kändes det extrakul att se nyheten LaxiDillsåsibutik. · Potatis· Laxfilé· Grädde· Gul lök· Linser· Matkorn· Vatten· Sirap· Äppelcidervinäger· Dill· Salt· Modifierad vetestärke… vad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.