Torka av laxen med hushållspapper. Servera laxen med spenatsås, kokt potatis och citronklyftor. Stek laxen i en stekpanna med matfett, ca 3 minuter per sida. 2 bitar laxfilé
Marmelad frånProvence5 stora syrliga äpplen (ej för mogna)250 gr torkade aprikoser¾ liter vatten1 liter socker1 dl skållad och skalad mandelSkala och kärna ur äpplena och skär dem och aprikoserna i små bitar
Här kommer ett underbart laxrecept med mycket smak. Då smälter laxen i munnen. Nötcrusten i denna rätt ger textur och smak, syrliga tahinisåsen fungerar bra med laxens fethet
Ta ut formen och lägg laxfiléerna ovanpå. Toppa laxfiléerna med peston och bjud resten till. Ställ tillbaka formen och stek laxen mitt i ugnen ca 15 minuter. 4 laxfiléer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.