När polentan är klar, häll genast ut den på ett bakplåtspapper som ligger på ett platt underlag. Glöm inte att följa oss på instagram och att tagga era bilder med #månadensgröna – vi repostar generöst
Det här är en klassisk lunch när vi är på landet, och eftersom vi alla råkar älska sparris blev det sparris till lunch inte bara en utan två gånger förra helgen
Jag använde mig av ett halvt, mest pga lathet. Varje månad står en ny råvara i säsong i centrum – och kring den kan vi släppa loss vår kreativitet och skapa en massa goda vegetariska recept
Till er som har en ansträngd relation till baljväxter. De kvalar också in som ett utmärkt tema för Månadens gröna, som jag är bloggvärd för den här månaden
Den här månaden är det Annie som är värdinna för månadens gröna och hon har gjort en grymt läcker färskpotatispizza som verkligen får det att vattnas i munnen på mig
Sparris alltså, finns det någon godare grönsak. Bryt av den träiga delen av sparrisen. Grön sparris med gräslökshollandaise och pancetta, 2 portioner. 6-8 gröna sparrisstjälkar. 1/2 – 1 msk citronsaft. Relaterade 2 portioner. 6-8 gröna sparrisstjälkar
Skär av nedre delen på sparrisen och koka den i saltat vatten till det finns en liten kärna kvar. Lägg på ett ägg på varje sparristallrik, garnera med hyvlad parmesanost, tomatkött och olivolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.