Skär auberginen i skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt och peppar. Ringla över lite olja och sätt in i ugnen på 250 grader i ca 15 minuter
Finhacka både gul och vitlök.
Fräs kalkonfärsen, lök och vitlök i en gryta.
Tillsätt tomatpuré. krossad tomat, oregano, rosmarin, chiliflakes och salt .
Låt det sjuda i 5 minuter Tillsätt mjölk och yoghurt och dra från spisen.
Toppa med exempelvis körsbärstomater och vegansk mozzarella. Vegansk mozzarella. Inlägget Vegansk lasagne gjord på bönor och linser dök först upp på theVeganista
Lägg på hälften av tomatsåsen och sedan ytterligare tre lasagneplattor. Lägg på tre lasagneplattor. Fräs zucchini, lök och kassler var för sig och lägg sedan i samma panna, gärna med lite hög kant
Jag kanske är lite udda, men att komma hem till en färdig färssås, och bara behöva koka en bechamel, montera lasagnenoch låta den tillagas i ugnen - det är för mig närapå snabbmat
Pizza på kikärtsbotten med mozzarella, skinka och färska champinjoner 4 port (671 kcal/port) 2 pizzor protein 20 E% fett 51 E% kolhydrater 28 E% deg/smet
Bland annat stod en halvt improviserad lasagnepå menyn och det var framförallt denna jag tyckte blev smaklös, så därför gjorde jag ett nytt försök igår
Tänk på att ju mer sås du använder i lasagnen, desto godare och saftigare är den även dagen efter. Båda såserna är supergoda och när de blandas med lasagneplattor, färsk tomat och stekta squashskivor - toppat med riven ost förstås - så blir det helt enkelt sabla gott
Varva lasagneplattor, köttfärssås och bechamelsås. Lasagne är kungen av comfort food. Häll på de krossade tomterna, vinet och tillsätt finriven morot, nedsmulad köttbuljongtärning, ev lite torkad svamp, basilika, timjan, några stänk peperoncino eller chili och en nypa socker
Dagens kyckling vart en lyckad kombination av några smaker som jag tycker om ihop , det är vitt vin med dragon och en skvätt dijon som bara ska anas i bakgrunden
Koka riset i en kastrull med vatten och salt enligt anvisningarna på paketet. Skölj och skär tomaterna i bitar, riv mozzarellan i bitar och fördela över fisken
Denna gången ville jag dock göra bottnen på ett lite annorlunda sätt, för att få den lite mer krispig, och jag använde mig därför av blötlagt bovete och quinoa
Börja med den vita såsen och avsluta med lasagneplattor med lite vit sås ovanpå. Ta fram en ugnssäker form och varva den vita såsen, lasagneplattorna, spenat, smulad fetaost och tomatsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.