4 300 g färsk svamp (t ex champinjoner) 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 msk olja 200 g gröna blad (t ex strimlad mangold, grön- eller svartkål eller hel bladspenat) 2 askar färskost (à 200 g) 4 dl mjölk 1 dl riven lagrad ost 1 tsk salt 2 krm peppar 1 paket färska lasagneplattor (à 200 g) smör till formen Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Mustig, vegetarisk lasagnemed både svamp och linser. Använd gärna fyrkantiga brödformar till lasagnen – om du inte tycker att det är en höjdare att anpassa de fyrkantiga lasagneplattorna till ovala ugnsformar, förstås
¼ paket med torra lasagne plattor. (om du lagar med färsk svamp så. Tur att jag har vänner som kan förse mig med underbart god mat, ta bara Martina som lagade den här himmelska
Öppen lasagnemed knaperstekt bacon, champinjoner, färskost och en massa god gräslök och salladslök. Koka upp vatten och lägg i lasagneplattorna en i taget
Varva lasagneplattormed ricotta, svamp- och spenatblandningen och mandelröran. Då pratade hon om (bland annat) den här lasagnen och trots att jag sett den i hennes kokbok och blogg men den lät så fantastiskt god just då så jag var tvungen att testa det
¼ paket med torra lasagne plattor. (om du lagar med färsk svamp så. Tur att jag har vänner som kan förse mig med underbart god mat, ta bara Martina som lagade den här himmelska
Lägg sedan ut två lasagneplattor och täck över med béchamel, pesto- och svampsås och riven pecorino. Lägg sedan ut ytterligare två lasagneplattor och täck över med béchamel och skivor av fontina-ost
Så snåla inte med såsen . Idag blev det lasagne hemma till alla barnens förtjusning. För att få en krämig lasagne är det viktigt att du använder gott om bechamelsås
Varva sedan fyllningen medlasagneplattor och strö cheddarost på toppen. Blanda den avsvalnade spenatblandningen med ricottan, fetaosten och muskot och krydda med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.