Bre sedan ut ett lager av ricottablandningen, lägg på några tomatskivor och strö över lite strimlad skinka och pumpakärnor och lägg sist på lasagneplattor
För en fastare, ochdärmed torrare lasagne kan du slänga ner fyra lager, tolv plattor. Det är inte länge sedan jag gjorde lasagne utan den klassiska köttfärssåsen, utan en en helt annan historia, en svamplasagnemed pestotäcke
Varva lasagneplattormedricotta, svamp- och spenatblandningen och mandelröran. Då pratade hon om (bland annat) den här lasagnenoch trots att jag sett den i hennes kokbok och blogg men den lät så fantastiskt god just då så jag var tvungen att testa det
Riv osten och spara en tredjedel för att toppa lasagnenmed. Portionslasagnemed kantareller. Lägg upp i portionsskålar, lite fyllning i botten, fortsätt med en pastaplatta och sedan mer fyllning
Blanda ricottamed majs och hälften av osten. Smaka av med salt och peppar. Vad gillar ni förresten bäst med bloggen (om ni gillar den alls det vill säga
Bred ricotta på crostinin och toppa med en halv skiva skinka, en persikoklyfta och ett basilikablad. Det är inga konstigheter alls, bara att rosta baguette i ugnen och toppa med färdigköpta grejer, men smakkombinationen av sött och salt är riktigt härlig, så passa på att göra dessa ofta när persikorna är mogna
Börja med den vita såsen och avsluta medlasagneplattormed lite vit sås ovanpå. Ta fram en ugnssäker form och varva den vita såsen, lasagneplattorna, spenat, smulad fetaost och tomatsås
Servera med sallad. Häll skinka, lök och broccoli n i den färdiggräddade pajformen och häll över äggstanningen, fördela resten av västerbottenosten ovanpå
Lasagne gå att variera i det oändliga och här kommer en smarrig vegetarisk sådan. Hacka vitlök och lök fint, lägg det i en gryta och fräs med en klick smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.