För en fastare, ochdärmed torrare lasagne kan du slänga ner fyra lager, tolv plattor. Det är inte länge sedan jag gjorde lasagne utan den klassiska köttfärssåsen, utan en en helt annan historia, en svamplasagnemed pestotäcke
Varva lasagneplattormed ricotta, svamp- ochspenatblandningenoch mandelröran. Då pratade hon om (bland annat) den här lasagnenoch trots att jag sett den i hennes kokbok och blogg men den lät så fantastiskt god just då så jag var tvungen att testa det
Varva sås, spenatoch lax med pastaplattorna i tre eller fyra lager i en ugnsfast form. Tryck till de sista plattorna lite extra och toppa med den sparade såsen och riven ost
Riv osten och spara en tredjedel för att toppa lasagnenmed. Portionslasagnemed kantareller. Lägg upp i portionsskålar, lite fyllning i botten, fortsätt med en pastaplatta och sedan mer fyllning
Lägg därefter på ännu en lasagneplatta, täck dessa med den rökta laxen samt resten av spenaten. De flesta har nog gjort lasagne i ugn men här kommer en variant där man kokar lasagneplattornaoch sedan bygger ihop dem med övriga ingredienser lagar på lager
Varva sås, lasagneplattoroch lax i formen med sås överst och underst. Jag fann detta goda receptet på en enkel, krämig och smakrik lax- & spenatlasagne i veckotidningen Hemmets Journal
Börja med den vita såsen och avsluta medlasagneplattormed lite vit sås ovanpå. Ta fram en ugnssäker form och varva den vita såsen, lasagneplattorna, spenat, smulad fetaost och tomatsås
Lasagne gå att variera i det oändliga och här kommer en smarrig vegetarisk sådan. Hacka vitlök och lök fint, lägg det i en gryta och fräs med en klick smör
Ett gott alternativ till vanlig ” köttig ” lasagne. Sedan ett lager medspenat-ostblandningen. Men vill gärna skära ner på köttintaget och går det att göra ett gott alternativ som med denna lasange är det bara ett plus
)Lasagnen är vegetarisk och innehåller bland annat spenat, getost och soltorkad tomat. Häll resten av gräddmjölken i kanten på formen, så att inte lasagneplattorna blir torra
Varva sås, spenatoch lax med pastaplattorna i tre eller fyra lager i en ugnsfast form. Tryck till de sista plattorna lite extra och toppa med den sparade såsen och riven ost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.