Idag har jag varit på julbord med jobbet. Ett helt vanligt julbord, där det som vanligt inte finns mycket för veganer att äta, utöver kokt potatis, pickels, inlagd gurka, rödkål och ärter
Utan njutning kan det kvitta och det är lika bra att njuta medan man kan. Salladen som skulle bestå av rödkål, apelsin, persilja och rostade valnötter påbörjades så att denna kunde stå och dra till sig smakerna något
Så var det dags igen att göra en ny laddning treveckorssallad men eftersom julen närmare sig, med storm steg som det känns, så så svängde jag ihop en sallad medrödkål och smaksatt medapelsin
Så snåla inte med såsen . Idag blev det lasagne hemma till alla barnens förtjusning. För att få en krämig lasagne är det viktigt att du använder gott om bechamelsås
Varva sedan fyllningen medlasagneplattor och strö cheddarost på toppen. Blanda den avsvalnade spenatblandningen med ricottan, fetaosten och muskot och krydda med salt och peppar
Många har testat Jamie Olivers lasagnemed crème fraiche i stället för bechamelsås och lovorden har haglat så tätt och övertygande att jag inte kunde låta bli att prova själv
salt & peppar. Jaha, ännu en vegetarisk lasagne. Det är något som händer med konsistensen när halloumiosten och pastan samarbetar mellan lagren av tomatsås…
Uppdaterar mitt inlägg med krämig lasagnemed lite frächare bilder. Bechamelsåsen görs med mjölk men ibland har jag bytt ut en del av mjölken och tillsatt grädde istället och det blir också bra
Lasagne gå att variera i det oändliga och här kommer en smarrig vegetarisk sådan. Hacka vitlök och lök fint, lägg det i en gryta och fräs med en klick smör
Hacka gullök och vitlök och fräs i en stekpanna med olivolja. Så ledsen för att bilderna inte ger lasagnen rättvisa, för detta mina damer och herrar är den godaste lasagnen NÅGONSIN
Varva fyllningen medlasagneplattor i en ugnsfast form. Lasagneplattor. Börja med linserna. Krydda med lantbuljong, oregano och rökt paprika och låt puttra i ca tio minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.