För en fastare, ochdärmed torrare lasagne kan du slänga ner fyra lager, tolv plattor. Det är inte länge sedan jag gjorde lasagne utan den klassiska köttfärssåsen, utan en en helt annan historia, en svamplasagnemed pestotäcke
Bre sedan ut ett lager av ricottablandningen, lägg på några tomatskivor och strö över lite strimlad skinka och pumpakärnor och lägg sist på lasagneplattor
Vem vet, men jag kan bara instäma i att det är fantastiskt gott tillsammans med färska skaldjur, prova dessutom att riva ner lite parmesan och chili i den så når aiolin till sjunde himmelsen
Smörj en ugnsform och varva sedan fem skikt med béchamelsås med stracchino-ost, kronärtskockor och korv, en nypa parmesanost ochlasagneplattorLasagne Con Spinaci Barilla
Provolone (ost). Smörj en ugnsform, bred ut ett tunt skikt béchamel ochradicchio-och fläsksås i botten, lägg sedan ut två lasagneplattorLasagne Barilla
Varva sås, spenat och lax med pastaplattorna i tre eller fyra lager i en ugnsfast form. Blanda krossade tomater, crème fraiche, mjölk, lök, vitlök och soltorkade tomater i en skål
De flesta har nog gjort lasagne i ugn men här kommer en variant där man kokar lasagneplattornaoch sedan bygger ihop dem med övriga ingredienser lagar på lager
Varva sås, lasagneplattoroch lax i formen med sås överst och underst. Jag fann detta goda receptet på en enkel, krämig och smakrik lax- & spenatlasagne i veckotidningen Hemmets Journal
Låt det koka ihop någon minut, krydda med salt och peppar. Fortsätt med nästa lager på samma sätt. Dela broccolin i mindre buketter och koka dem knappt ätmjuka
Den var krämig och god med härliga smaker från cajunkryddan, grönsakerna och den rökta osten. Jag har just haft en sådan period men eftersom vi är färdiga med alla våra trädgårdsprojekt så släppte jag loss energin i köket istället
och broccolipaj med rökt ost utan pajbotten var alltså anledningen till detta köp. Det som dock var med osten jag köpte var att den inte smälte i ugnen, utan såg ut som strimlad skinka när pajen var färdiggräddad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.