Jag gjorde en väldigt god lasagne igår, till ca 4 portioner gjorde jag som alltid denna. För att lasagnen skulle bli glutenfri använde jag Sempers lasagneplattor och istället för en bechamel så kokade jag upp 3dl grädde när den fått en lite tjockare konsistens så la jag i 2dl grovriven parmesan och lät osten smälta. Sen varvade jag allt som vanligt och avslutade med mer parmesan på toppen, gräddade det hela i ugnen på 225grader i 40 minuter. Jag fick lägga på folie redan efter 10 minuter för att osten inte skulle bli bränd, så ha lite koll i början Sen njut av en väldigt god middag. 10 minuter för att osten inte skulle bli bränd, så ha lite koll i början
Mockarutor med äpple och kanel. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner dem i smeten. Här kommer recept på en liteannorlunda variant av mockarutor
Här hemma har jag jobbat sista dagen på ett par veckor och har nu satt igång med slutspurten. Värm sakta alla ingredienser utom nötterna i en kastrull tills det börjar koka
) sedan ett till lager med savoykål och till slut häller vi över vitsåsen. (Bra att tänka på att när man gör vitsås från rismjölk brukar det bli lite sött)
Alltså, två petflaske-bottnar, lite tejp, lim, silkespapper och nåt att göra blad och stjälk med. Tills dess tänkte jag dela med mig av mammas goda recept på Kramforskaka / Kärleksmums /Snoddas / Fifirutor m
Vill man göra det lilla extra skär man med ett siseljerings-järn eller en liten skalkniv i skalet på rädisorna för att göra mönster eller andra finurliga former av dem förren man lägger dem i ättikslagen
Snart är det ju jul och då äter man mycket nötter och det vanligaste är väl att man har en skål med oskalade nötter som man knäcker allteftersom man äter
Bred rejält med leverpastej på dem men spara lite och bred på botten på nästa lager av polarkakor. Andra godsaker att smycka tårtan med än gurka och tomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.