400 g
färsk blandad svamp (till exempel champinjoner, shitake, portabello)
11 gul
lök
12 klyftor
vitlök
12 msk
smör
1200 g
färsk grönkål
12 askar
färskost à 200 g
14 dl
mjölk
11 dl
riven lagrad ost
11 tsk
salt
12 krm
peppar
1200 g
färska lasagneplattor
1 smör
till formen
11 dl
valnötterSätt ugnen på 225 grader.
1 Skär
svampen i bitar eller skivor. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs svampen i hälften av smöret i en stekpanna tills den fått lite färg. Lägg i lök och vitlök och låt allt fräsa ihop ytterligare ett par minuter. Ställ åt sidan.
1 Hetta
upp resterande smör i en stor kastrull. Fräs grönkålen på medelvärme tills det sjunker ihop något.
1 Rör
i färskost, mjölk och riven ost. Blanda väl. Vänd ner svampfräset och smaka av med salt och peppar.
1 Smörj
en ugnsform, cirka 20 × 25 cm. Varva lasagneplattorna med svamp- och grönkålsstuvningen i formen. Börja och avsluta med ett lager stuvning.
1 Grädda
mitt i ugnen i 25–30 minuter eller tills den blivit gyllene.
Den här kalasgoda kikärtsgratängen, med champinjoner, dragon och dijonsenap, är en vegetarisk variant av en gratäng som jag brukade laga på den tiden då vi fortfarande åt kött
Mycket gott, bankad brysselkål med ost som gratineras i ugn. Jag såg ett inlägg på facebook, ett klipp, med detta men kommer inte ihåg vart (för att länka)
Strö över riven ost och grädda mitt i ugnen enligt anvisning på lasagneförpackningen. Riv ner chèvren i en skål och rör ihop med crème fraiche, vatten och soltorkade tomater
4 300 g färsk svamp (t ex champinjoner) 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 msk olja 200 g gröna blad (t ex strimlad mangold, grön- eller svartkål eller hel bladspenat) 2 askar färskost (à 200 g) 4 dl mjölk 1 dl riven lagrad ost 1 tsk salt 2 krm peppar 1 paket färska lasagneplattor (à 200 g) smör till formen Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Mustig, vegetarisk lasagnemed både svamp och linser. Använd gärna fyrkantiga brödformar till lasagnen – om du inte tycker att det är en höjdare att anpassa de fyrkantiga lasagneplattorna till ovala ugnsformar, förstås
Njut med en sallad till. Färska lasagne plattor 1 stor burk champinjoner 3 dl matgrädde 1 dl mjölk1 påse riven smakrik ostSalt och peppar Gör en svampsås och mixa den medlasagne plattorna och lägg osten överst och grädda på 200 gr i 25 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.