400 g
färsk blandad svamp (till exempel champinjoner, shitake, portabello)
11 gul
lök
12 klyftor
vitlök
12 msk
smör
1200 g
färsk grönkål
12 askar
färskost à 200 g
14 dl
mjölk
11 dl
riven lagrad ost
11 tsk
salt
12 krm
peppar
1200 g
färska lasagneplattor
1 smör
till formen
11 dl
valnötterSätt ugnen på 225 grader.
1 Skär
svampen i bitar eller skivor. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs svampen i hälften av smöret i en stekpanna tills den fått lite färg. Lägg i lök och vitlök och låt allt fräsa ihop ytterligare ett par minuter. Ställ åt sidan.
1 Hetta
upp resterande smör i en stor kastrull. Fräs grönkålen på medelvärme tills det sjunker ihop något.
1 Rör
i färskost, mjölk och riven ost. Blanda väl. Vänd ner svampfräset och smaka av med salt och peppar.
1 Smörj
en ugnsform, cirka 20 × 25 cm. Varva lasagneplattorna med svamp- och grönkålsstuvningen i formen. Börja och avsluta med ett lager stuvning.
1 Grädda
mitt i ugnen i 25–30 minuter eller tills den blivit gyllene.
Ingredienser Portioner. 4 250 g champinjoner 2 msk smör 1/2 tsk salt 2 krm svartpeppar 1/2 sats ratatouille-grönsaker (se länk under steg 3) 400 g färsk gnocchi (potatis) 250 g mozzarella 1/3 sats pesto (se länk under steg 3) 2 msk pumpakärnor 65 g ruccola Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Den här kalasgoda kikärtsgratängen, med champinjoner, dragon och dijonsenap, är en vegetarisk variant av en gratäng som jag brukade laga på den tiden då vi fortfarande åt kött
Ingredienser Portioner. 4 400 g pappardelle 500 g kantareller, karljohans, trattkantareller eller kastanjechampinjoner 3 schalottenlökar 3 vitlöksklyftor 1 msk finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar) 1 dl torrt vitt vin 1 msk konc kycklingfond eller grönsaksfond 1 dl mascarpone (à ca 100 g) 1 1/2 dl finriven parmesanost hackad bladpersilja 2 msk olivolja 1/2 tsk salt 1 krm nymalen svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Strö över riven ost och grädda mitt i ugnen enligt anvisning på lasagneförpackningen. Riv ner chèvren i en skål och rör ihop med crème fraiche, vatten och soltorkade tomater
Häll syrad grädde och fond i en kastrull tillsammans med repad grönkål. Blanda med spaghetti. Gör så här Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.