Ugnsrostad butternutpumpamed rotfrukter ochbrysselkål. Då kan man servera dessa grönsaker med en bit kött eller kyckling, eller till ochmed vegetariskt med en god hummus, tzatsiki, hembakat bröd och kanske lite små plock av oliver och fetaost
Stekt torskrygg med rostad pumpaoch friterad brysselkålPrecis som grönkål eller svartkål blir också brysselkålen god om den friteras eller rostas med olja och salt i ugnen tills den blir krispig
Lägg i brysselkåloch skockor, krydda med salt och peppar, brässera under lock några minuter. Självklart har det med den varma oranga färgen att göra men kanske är det framförallt sötman som ger en rund och glad smak i kombination med andra grönsaker ochmed kött
Börja med den vita såsen och avsluta medlasagneplattormed lite vit sås ovanpå. Ta fram en ugnssäker form och varva den vita såsen, lasagneplattorna, spenat, smulad fetaost och tomatsås
Lasagne gå att variera i det oändliga och här kommer en smarrig vegetarisk sådan. Hacka vitlök och lök fint, lägg det i en gryta och fräs med en klick smör
Ett gott alternativ till vanlig ” köttig ” lasagne. Men vill gärna skära ner på köttintaget och går det att göra ett gott alternativ som med denna lasange är det bara ett plus
4 300 g färsk svamp (t ex champinjoner) 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 msk olja 200 g gröna blad (t ex strimlad mangold, grön- eller svartkål eller hel bladspenat) 2 askar färskost (à 200 g) 4 dl mjölk 1 dl riven lagrad ost 1 tsk salt 2 krm peppar 1 paket färska lasagneplattor (à 200 g) smör till formen Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
)Lasagnen är vegetarisk och innehåller bland annat spenat, getost och soltorkad tomat. Häll resten av gräddmjölken i kanten på formen, så att inte lasagneplattorna blir torra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.