1 Köttfärssås:500
g köttfärs 3 st bladselleristjälkar 2 st morötter 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta tub tomatpuré (200 g) 0,5 dl persilja, hackad 2,5 dl rödvin 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 25 g smör 2 msk olivolja
1 Béchamelsås:3
msk smör 3 msk vetemjöl 6 dl mjölk 0,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 0,5 tsk muskotnöt, mald 125 g mozzarella, skuren i små bitar 1,5 dl parmesanostSkölj av selleristjälkarna, skala lök och morötter. Finhacka grönsakerna, lök och vitlök (kan hackas genom att köra dem ett par varv i matberedare). Smält smör i en stor stekpanna eller i en kastrull. Häll i olivolja, grönsaker och lök, låt dem fräsa långsamt i ca 5 minuter. Lägg köttfärs i pannan, smula sönder den med en gaffel och bryn den lite lätt. Tillsätt tomatpuré, persilja och vin. Smaka av med salt och peppar och låt såsen koka i 45 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret i en kastrull, gärna med beläggning. Rör i mjölet, blanda noga, och späd sedan med mjölk under oavbruten vispning. Tillsätt salt, peppar och muskot. Låt såsen småkoka i ca 5 minuter, vispa då och då. Smaka av med salt, peppar och muskot. Koka lasagneplattorna i lättsaltat vatten. Färska lasagneplattor ska kokas i 2 minuter, de torkade lite längre. Häll av vattnet och låt lasagneplattorna rinna av. Om plattorna förkokas drar de åt sig såserna på ett sätt som ger en smakrik och god lasagne. Häll lite köttfärssås och lite béchamelsås i botten på en ugnssäker form. Varva lasagneplattor, köttfärssås, béchamelsås, mozzarella och parmesan, avsluta med ett lager bechamelsås. Strö över lite parmesan. Grädda i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter.
Tillsätt paprika, oregano, basilika, salt, peppar och vitvinsvinäger. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn zucchiniskivorna i omgångar tillsammans med vitlök och salt
Pasta rent generellt klarar infrysning bra och så även lasagne. Köper man gran padano istället så kan den vara god men den kan också smaka riktigt långt ifrån som det skall smaka
I dag skapade jag, en för mig ny rätt – Carbonara alforno, ett mellanting av Carbonara och lasagne. Jag tycker definitivt att den här då och då kan ersätta den vanliga lasagnen som vardagsmat
Altre informazioni. Sale q. In una tazza abbastanza capiente inserire il succo di limone, il vino, l’olio, una spolverata di paprika, un pizzico di sale
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.