En syrlig lemoncurd tillsammans med en krämig och god mascarponekräm, addera lite havresmul för crunch och några färska hallon för att ge desserten ännu godare smak
Sätt på medel till hög värme på spisen. Rör försiktigt då och då med en värmetålig slev eller slickepott tills allt socker har smält till en gyllenbrun vätska
Ingredienser Portioner. 12 bitar 300 g mandelmassa 1 ägg 2 äggvitor Fyllning 4 dl vispgrädde rivet skal och juice av ca 1/2 citron 1 dl florsocker 2 äggulor 4 passionsfrukter Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Laktosfri Visp/Matgrädde 5
Fantastiskt god glass med hallon och lime som är mycket enkel att göra. Den syrliga smaken från lime och hallon balanseras med lagom sötma i en len och krämig glass
1några kvistar citronmelissSmält chokladen i vattenbad (lägg chokladen i bitar i liten skål, ställ skålen i en kastrull med småkokande vatten). 1Blanda den smälta chokladen med crème fraiche och citronskal
Ännu en helg med detta fantastiska sommarväder. Passar väl bra med ett glasstips, eller vad tycker ni. Tryck ut degen i en springform med bakplåtspapper
Skiva rabarbern i tunna skivor, koka sedan rabarbern med saften tills det tjocknar till en kräm. Skiva rabarbern i tunna skivor, koka sedan rabarbern med saften tills det tjocknar till en kräm
Häll upp i en lufttät burk och servera direkt med en god glass eller förvara mörkt och svalt. 10,5 dl farinsocker 1 dl vispgrädde 2 msk ljus sirap 50 g mörk choklad 25 g smörKoka upp farinsocker, vispgrädde och sirap – låt såsen sjuda under omrörning på medelvärme i ca 3 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.