11 dl
Choklad - smältSätt din ugnen på 225°C. Smält det ekologiska smöret i en liten kastrull. Rör i den härliga grädden och sirapen i kastrullen. Blanda ekologiska havregryn, ekologiskt vetemjöl, bakpulver och socker och rör ned i smörblandningen. Rör ihop till en fluffig Lapilap lap - deg/smet. Klicka ut smeten/degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter - låt svalna och doppa i chokladen om så önskas. Lapilap lap - smaklig spis!
Skär i bars och servera till cappucino – godare än så här blir det inte. Har hämtat inspiration från det populära amerikanska receptet på magic bars men bestämde mig för att göra min egna variant med mer smaker som bryter av mot den söta kondenserade mjölken
Jag fick en önskan från en läsare som ville laga glutenfria havreflarn och idag har jag bakat det. Grädda kakorna i 6-8 minuter, håll koll det går fort från att dom är färdiga till att dom blir brända
Tag kastrullen från spisplattan och rör ner övriga ingredienser. Havreflarn äter vi sällan ”bara rakt upp och ner” men däremot som krispigt tillbehör till krämiga desserter
Blev överlycklig när jag smakade den här pajen som jag gjorde på mors dag. Improviserade med pajdegen så det kunde har gått hur som helst men den blev perfekt
Havreflarn är jättelätt att göra och dom är riktigt smarriga. ) De går även sätta ihop två och två och fylla med smörkräm, doppas i choklad eller vad man vill
Hej på er. Har precis gjort klart desserten till i kväll. Det blev en magiskt god citronpaj som var lätt att göra och som jag tror kommer att passa bra efter kvällens påskmiddag
Jag hade köpt hem hallon och jordgubbar som jag hade tänkt äta med lite vaniljglass, men så bakade jag också några havreflarn som jag stoppade ner som en liten skål i varsitt cocktailglas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.