11 dl
Choklad - smältSätt din ugnen på 225°C. Smält det ekologiska smöret i en liten kastrull. Rör i den härliga grädden och sirapen i kastrullen. Blanda ekologiska havregryn, ekologiskt vetemjöl, bakpulver och socker och rör ned i smörblandningen. Rör ihop till en fluffig Lapilap lap - deg/smet. Klicka ut smeten/degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter - låt svalna och doppa i chokladen om så önskas. Lapilap lap - smaklig spis!
Laxsoppa frånLapplandÄr man ute på ren- eller skoterfärd och stannar till för ett besök i en kåta, är det mycket möjligt att man bjuds på denna traditionella samiska soppa
Ta kakorna från plåten och ät. Kom ihåg - havreflarnen håller sig i flera dagar i en burk med tättslutande lock 2 mogna bananer (200 g när de är skalade)
lördag, den 8 april 2017, kl. 17. 00. Kuvertbröden från himlen. Hej min vän. Hur mår du. Detta är ett tidsinställt inlägg å just nu befinner vi oss på en överraskningsfest i Härnösand för faster Pia 60 år å farbror Peter 70 år
Skär i bars och servera till cappucino – godare än så här blir det inte. Har hämtat inspiration från det populära amerikanska receptet på magic bars men bestämde mig för att göra min egna variant med mer smaker som bryter av mot den söta kondenserade mjölken
Jag fick en önskan från en läsare som ville laga glutenfria havreflarn och idag har jag bakat det. Grädda kakorna i 6-8 minuter, håll koll det går fort från att dom är färdiga till att dom blir brända
När vi hade middagsgäster i helgen serverade vi en otroligt god cheescake med nutella i som vi hittat recept på hos en annan matbloggare, Växelhäxan från Norrland
Tag kastrullen från spisplattan och rör ner övriga ingredienser. Havreflarn äter vi sällan ”bara rakt upp och ner” men däremot som krispigt tillbehör till krämiga desserter
Soppa från Italien. 9 Februari 2016 /. 20. 37 /. soppor. /. Permalink /. 1. 400 g krossade tomater5 dl vatten2 potatisar2 morötter1 lök2 vitlöksklyftor2 grönsaksbuljongtärningar2 lagerblad1 tsk timjan1 tsk oregano2 tsk paprikapulver2 msk chilisås1 röd paprika1/2 squash1 b vita bönorSkala potatis och morötter och dela i mindre bitar
Ugn. 200°. Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt salt, sirap, kryddor, rågsikt och det mesta av vetemjölet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.