salt, peppar1. Smöra en ugnsfast form. Skala och strimla potatisen i tunna skivor på ett rivjärn eller mandolin. Hacka löken och fräs den mjuk i smör i en stekpanna.
12. Strimla
skinkan och kör mozzarellan i mixer eller hacka den väl.
13. Börja
med ett lager potatis i botten av formen. Strö över lök, krydda och strö över ett lager med mozzarella och skinka. Varva hela vägen upp och avsluta med potatis på toppen.
14. Vispa
ihop matlagningsgrädde, kryddor, ägg och riven pepparrot. Häll på stanningen så att det täcker. Ställ in i ugnen i ca 40-50 minuter i 200°. Tag ut när det är 10 minuter kvar och valutaströ över ett lager finhackad goudaost.
Janssons frestelse tillhör mina absoluta favoriter och numera även min älskade killes också. Denna variant är en mild krämig och snäll Jansson, ja helt enkelt barnvänlig och ett måste för alla som egentligen säger att de inte gillar Jansson att testa och för Janssonälskare blir det att säga Mmmm
På julafton provade jag, mot vad jag brukar göra, en annan variant på Janssons frestelse. Idén till det fick jag några dagar före då jag råkade halka in på en webbsida där kocken Leif Mannerström beskrev hur man gjorde den mest perfekta frestelsen
Börja med att skala potatisen och skär den i längder som när man gör trad. jansson. Bryn köttfärs och hackad lök tills färsen är genomstekt, blanda ner svampen och ev paprikan och kryddorna låt fräsa en stund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.