Lammytterfiléer på väg iniugnen. Lammytterfilé med potatisgratäng och rosmarinrödvinsky. Nu börjar foten bli någorlunda funktionsduglig och jag väldigt sugen på god mat
Snabb och enkel lax får man genom att stoppa den iugnen med ett täcke av creme fraiche. Blanda creme fraiche, fetaost, salt och peppar till en smet och bred över laxen
Lammytterfilé, putsa filén. Sitterni och funderar på vad ni skall äta tillmiddagtill helgen. Smält sedan smöret i en traktörpanna och stek potatisen på medelvärme tills den får en trevlig stekyta, ställ sedan åt sidan och återgå tilllammytterfilé
Servera med ugnstektpotatis och sallad. Skär dem imindrebitar och fräs dem under omrörningi en kastrull med lök och smält smör, tills smöret är genomskinligt
Påskdagstraditionen att äta lammstek ersattes i år av lammfilé. Är man bara två tillmiddag är det en god ersättning som ju också går bra att tillagatill fler
Fördela i smorda portionsugnsformar eller aluminiumformar och strö över resten av osten. Putsa köttet och krydda det väl runt om med rosmarin, salt och peppar
Lammytterfilé är ett jättegott kött som passar bra med vitlök och citron. Kokt broccoli med tryffelolja och potatis- och blomkålsmos smakar inte heller fel till lammet
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 600 g Lammytterfiléer 1 st Vitlöksklyfta 1 tsk Rosmarin 1 tsk Timjan 2 krm Nymald svartpeppar salt Skysås steksky från köttet 2 dl vatten (kokande) 1 dl Rödvin salt och peppar 1 msk Konc oxfond (eventuellt) maizena, majsstärkelse
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.