Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 2 kg lammstek med ben eller 1.3 kg benfri lammstek 2 msk Arla® Svenskt Smör 2 hackade vitlöksklyftor 1 msk hackad färsk rosmarin rivet skal av 1 citron 2 tsk salt 2 krm svartpeppar 100 g Arla® Svenskt Smör 1 stor hackad vitlöksklyfta 1 msk hackad färsk rosmarin 1 dl hackad bladpersilja rivet skal av 1 citron 2 msk hackad kapris 2 hackade sardellfiléer
Dela den i mindre bitar och blanda med crème fraiche. ½ dl Arla Köket® crème fraiche. Lägg ihop bröden med lök, spenat och laxröran emellan och tryck ihop lätt
Pensla medsmör-&rapsolja och salta. Fräs vitlöken i smör-&rapsoljan. 1 kg benfri lammstek. 1 msk Arla® Smör-&rapsolja. 4 msk Arla® Smör-&rapsolja. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 kg benfri lammstek 1 msk Arla® Smör-&rapsolja 1 tsk salt Chimichurri. 2 vitlöksklyftor 4 msk Arla® Smör-&rapsolja 2 msk pressad saft av citron ½ hackad färsk röd chili 2 msk hackad färsk oregano ½ tsk salt
ca 1,5 kg lammstekmed eller utan ben 2 msk olivolja salt 1,5 msk rosmarin 3-4 klyftor vitlök. 12 dl steksky från lammsteken 1 msk kalvfond eller annan fond som passar till kött 3 msk balsamvinäger ca 2 tsk idealmjöl. 1ca 1,5 kg lammstekmed eller utan ben 2 msk olivolja salt 1,5 msk rosmarin. 13-4 klyftor vitlök. 12 dl steksky från lammsteken 1 msk kalvfond eller annan fond som passar till kött 3 msk balsamvinäger ca 2 tsk idealmjöl
8 skiva formfranska, ljust 3 silverlökar, stora 200 g vispgrädde 15 g svart tryffel, färsk och riven 1 citron 70 g parmesanost, finriven (eller västerbottensost) 2 bananschalottenlökar 500 g körsbärstomater, blandade färger 150 g smör, till stekning libbsticka, till garnering (eller persilja) ev tryffel, till garnering
4 4 port couscous 1 grönsaksbuljongtärning 2 msk olivolja 4 skivor lammstek flingsalt med jod svartpeppar 150 g sockerärtor 1 silverlök 1 romansallad 50 g rostade mandelspån ajvar relish till servering Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddkvarnar 25 % rabatt Santa Maria 70-140 g Mer info Ladda kupong
Varm choklad LCHFRecept för 2 större muggar4 dl gammaldags mjölk4 dl vispgrädde75 g mörk choklad (70-86%)1 msk sukrin1 msk kakaopulver½ tsk mald kardemumma½ tsk vaniljpulverVärm mjölken och grädden tillsammans med de övriga ingredienserna (dela chokladen så går det fortare)Vispa även lite grädde att ha på toppen om så önskas
Men nu med en ond hals har jag testat att göra min egna varma choklad. Och även tack för alla tv-serie tips, nu har jag verkligen mycket att kolla och följa i höst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.