Lammstekmed chèvregratinerad potatis- och fänkålsgratäng ochugnsbakade schalottenlökarLammet, fyllt med rosmarin och rucola, går väldigt bra ihop med den krämiga gratängen som förutom potatis innehåller fänkål och chèvre
Fördela chèvrecrèmen på rödbetornaoch toppa med valnötterna och lite ringlad honung. Mixa chevréosten tillsammans med crème fraiche och ställ in i kylen så den blir lite hårdare
Servera med sallad och kokt potatis, pasta eller ris. Tvätta och strimla purjolöken. Skär laxen i portionsbitar, ta bort skinnet, och lägg över purjolöken
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Blanda ner hacket i en kastrull med creme fraiche och smulad buljongtärning. Pingsten står nu för dörren så jag tipsar här om supergod och festlig laxrätt som jag tycker ni ska laga i helgen
Krydda sen ordentligt med salt, peppar, citronpeppar och fiskkrydda. Torka av den med ett papper. Tag fisken (som är urtagen och huvudet borttaget på) och skölj den
Smaksätt med lite salt och peppar. salt och nymalen svartpeppar. Servera med nykokt potatis och en sallad på finskuren fänkål med lite dressing gjord på olivolja, citronsaft och en gnutta honung samt salt och peppar
Till lammet åt vi ugnsrostade grönsaker samt en fräsch sås gjord med ingefära och rosmarin. De senaste åren har vi ätit lamm vid påsk och i år testade jag att tillaga lammsteken i min Crock Pot
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.