Lägg den på ett galler med en långpanna under. Marinaden av färsk rosmarin, vitlök, olivolja och citron förhöjer smaken av lammsteken och köttet blir riktigt mört och gott
Lammstek hör verkligen påsken till. Vi kryddar den med massor av vitlök, citron och färsk rosmarin. Fördela kvistar medrosmarin runtom steken och även ovanpå
Lammstek hör verkligen påsken till. Vi kryddar den med massor av vitlök, citron och färsk rosmarin. Fördela kvistar medrosmarin runtom steken och även ovanpå
Repa bladen från persilja, timjan och rosmarin – och finhacka dem. Här kommer en fransk lammstek där citron, örter och vitlök piggar upp köttet – så gott att det inte alls behöver vara påsk eller oktober för att kasta sig iväg till köttdisken och rycka till sig en bit urbenat kött
Rulla ihop köttet och bind upp det med steksnöre eller tandpetare. Putsa köttet om det behövs, gnugga in citron, fond, rosmarin, vitlök, salt och peppar i köttet
Tillsätt ägget i färsen, blanda i vitlök och rosmarin, krydda med salt och peppar. Det finns flera fina sätt att smaksätta sitt lamm på och idag föll lusten till smakvännerna citron, samt vitlök och rosmarin från husets täppa
De här köttbullarna kreerades till påsken, men eftersom jag gjorde en stor sats när jag ändå var igång gjorde jag också några lite större bullar, som maken och jag festade på i förväg tillsammans med pasta och god pindjur
Tillsammans med honungen och vitlöken blir såsen precis lagom stark och söt. Smeta in lammet i en kräm av honung/vitlök/sojaLaga i 90 grader tills knappt 60 grader (otroligt mört)Använd skyn som bas för såsen men tillsätt grädde och lite portvin och koka/reducera en bra stund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.