Ingredienser Portioner: 4-6 1 kg lammstek utan ben 1 msk hackad ingefära 2 msk Five spices kryddblandning 1 1/2 tsk salt 3 rivna vitlöksklyftor 3 msk smör 1 msk rapsolja 1/2 msk malen koriander 1 tsk chiliflakes 4 stjärnanis 3 strimlade salladslökar 3 msk kinesisk soja 1 msk vinäger Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
1 kg chicken wings 1 tbsp fivespice powder 1/2 cup water 1/2 cup brown sugar 1/2 cup soy sauce 2 tbsp vegetable oil 3 cloves garlic, minced 1 tsp freshly ground black pepper
Rätten var ganska kryddstark i sig, så ta det försiktigt med fivespice om du känner dig osäker. Hetta upp olja i en stekpanna, och bryn köttet i omgångar, tillsammans med hälften av den röda chilin, ingefäran och fivespice
Putsa lammsteken fri från hinnor och även fett om det är mycket fett på den. Gnid in hela lammsteken med smörblandningen och även där benet har suttit så det blir inuti
en lammstek. Gör små hål med kniven i lammsteken och kleta in den med kryddblandningen, försök få in marinaden i hålorna, låt gärna marinera någon timme
Under påskhelgen lagade jag en fin lammstek som marinerades ett dygn före tillagning i ugn. Marinaden av färsk rosmarin, vitlök, olivolja och citron förhöjer smaken av lammsteken och köttet blir riktigt mört och gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.