Det blev mycket grekiskt, helt plötsligt. Kaninens ljusa kött påminner ganska mycket om kyckling men har en sötare smak, vilket passar fantastiskt bra ihop med söt, karamelliserad lök, vin, kanel och örter – och som jag påpekat innan är det kanelen som sätter den där speciella grekiska prägeln och binder ihop smakerna
Det blev mycket grekiskt, helt plötsligt. Kaninens ljusa kött påminner ganska mycket om kyckling men har en sötare smak, vilket passar fantastiskt bra ihop med söt, karamelliserad lök, vin, kanel och örter - och som jag påpekat innan är det kanelen som sätter den där speciella grekiska prägeln och binder ihop smakerna
Blanda ihop oregano, paprikapulver, salt, peppar och rivet citronskal på en tallrik. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och bryn filéerna på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta
Tillsätt matvete och smaksätt med olja, vinäger (jag hade ingen och hoppade över detta), pressad saft av den använda citronen, lite salt och nymald svartpeppar
Blanda ihop oregano, paprikapulver, salt, peppar och rivet citronskal på en tallrik. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och bryn filéerna på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta
Idag har varit en solig och härlig dag, perfekt att gå på trädgårdsmässa. Var där med vårt lilla barnbarn Millian, han är så mysig att ha med sig vi går runt provsmakar på ost och korv som det bjuds på… Vi hittade även en lekhörna där man kan testa bilar och rita fina teckningar
Häll över krossade tomater, vinoch vatten. Serveras med fördel tillsammans med ett glas rött vin. Jag köpte jättefina lammlägg på saluhallen i lördags och i söndags åkte den ner i pottan tillsammans med massa andra goda smaker
Det är verkligen ingen höjdare att åka på förkylning, hosta och feber, när det redan ute är kvalmigare än kvalmigast och det finns inte tillstymmelse till frisk härlig luft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.