Servera lammläggenmed grönsaker, sås och potatispuré samt lantbröd. Krydda läggarna ordentligt med salt och peppar och bryn dem kraftigt runt om i en stekpanna
Blanda med finhackad rödlök, finhackad koriander, salt och limejuice. Stek kycklingen i het stekpanna med olja tills den fått fin färg och är helt genomstekt 500 g Kyckling
6 1 l grönsaksbuljong (tärning + vatten) eller vatten + salt (1 l buljong motsvarar 1 l vatten + 1 tsk salt) 2 dl polentagryn ev 1 dl parmesanost (1 dl motsvarar ca 30 g) 2 msk olja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Härligt saftig med citronlag. Blanda ihop mandelmjöl, polenta och bakpulver. Rör ned mjölblandningen varvat med ägg och citronskal i skålen med margarin och sockerblandningen
Gnid in lammläggenmed salt och peppar. Lammlägg a la slow food. Den här rätten är så enkel att till och med ett barn klarar av att göra den utan några större besvär
Blanda zucchinin medpolentan, äggen och smaksätt med paprikapulver och salt & peppar. Vi åt dem till knaperstekt bacon, i veckan kommer jag äta dem som lunch med en sallad och matlagningsyouhurt smakatt med sweet chilisås
Jag vågar påstå att polenta pommes är så pass goda att man nästan inte kan sluta äta – fick medhåll av maken De är krispigare än pommes av potatis och har en härligt god smak av majs och parmesan- smaksättningen kan varieras efter eget tycke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.