Lägg lammläggen över och sätt iniugnenigen – utan folie. Putsa lammläggen – men inte för noggrant. Lägg dem tätt i ett lager i en ugnsform med grova klyftor lök och de skalade, knäckta vitlökarna
Servera lammläggen med grönsaker, sås och potatispuré samt lantbröd. Krydda läggarna ordentligt med salt och peppar och bryn dem kraftigt runt om i en stekpanna
Sådan mat blev det i söndags då jag körde lammläggimin Crock pot. Viss mat man gör blir bara sådär helt fantastiskt god, alla smaker sitter perfekt och man bara njuter när man äter
Allting sköter sig själv, lammet blir själv öst av vätskan som avdunstar i grytan och når grytlocket varpå det så att säga droppar ner över köttet och öser det med aromerna som bildas medan det hela "färdas" iugnen
Första dagen på sportlovet och tidtill att långsamt bräsera lammlägg. Jag gjorde en torr kryddblandning med indiska smaker som jag kryddade lammet med och serverade med rostad blomkål samt indisk yoghurtsallad
Värm upp det hela på spisen och flytta därefter grytan tillugnen. Saftig lägg som kokats ivin, tomat samt rosmarin och serveras med en krämig soft polenta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.