Lammkotletterna är marinerade i chili, oregano och timjan och är så goda att man i slutet av måltiden sitter med köttet i händerna och gnager tills benet är helt rent
Salta efter behag och vrid några varv med pepparkvarnen. Servera med lättkokt sparris. Parmesanpotatis. Lägg rumsvarmt smör i en skål och tillsätt hackad ramslök
Krydda kotletterna med salt och peppar. Lyft upp dem och gör ren pannan. Smaka av med salt och peppar. Vispa ihop grädde, smulad buljongtärning, honung, citronskal och vitlök
Idag får du tips på ett riktigt gott tillbehör till grillade lammkotletter som jag marinerade med olivolja, pressad citron, torkad timjan och chiliflingor
Snitta fettkanten på lammkotletternaoch lägg ner dem i marinaden och gnid runt den. Ta upp kotletterna från marinaden och torka av dem med hushållspapper
Stek lammkotletter tills det tar lite färg, salta och peppra, häll på vatten så det täcker, lägg i några kvistar rosmarin, tillsätt citronsaften och pressa ner vitlöksklyftor
Snitta lammkotletternas fettrand, krydda och stek dem hastigt på båda sidor i smöret på hög värme. Kör sellerin, utan vätskan som bildats, i matberedare med grädde och smör, smaka av med salt och peppar
Servera lammkotletternamed salladen och grillade citroner. Salta och peppra lammkotletterna. Det går alldeles utmärkt om man vill att byta ut lammkotletterna mot t ex entrecôte eller karré
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.