Börja med att skiva champinjonerna (storleken är efter smak) och finhacka vitlöken. (Se till att få med så mycket vitlök som möjligt då den gärna ligger kvar i stekpannan
Om man inte enbart vill/kan ha grädde, så kan man späda ut med lite mjölk. Tillsätt soja, vitpeppar, salt och buljong efter smak (var försiktig med salt och vitpeppar)
Champinjonsås1-2 gula lökar500 g färska champinjoner1-2 tärningar grönsaks- eller köttbuljong200 g krämig ost av märket Bonjour (2 burkar) med smak av kantarell3 dl gräddeev redningsaltsvartpeppar Skala och hacka lökarna
Vi åt en rödbetssallad med spenat och halloumi till. Här har jag marinerat lammkotletter i en smakrik marinad, och sedan grillat dem i het stek/grillpanna innan de fick steka klart i ugnen
Om middagsmaten inte räcker till matlådor så händer det ibland att jag, till mångas förskräckelse, fyller dem med något så simpelt som pulvermos och stekta fiskpinnar
lammkotletter. Tillsätt sedan oljan droppvis till en tjock kräm och smaka av med salt. Servera dom ugnsbakade grönsakerna med kotletterna och vitlökskrämen
Idag får du tips på ett riktigt gott tillbehör till grillade lammkotletter som jag marinerade med olivolja, pressad citron, torkad timjan och chiliflingor
Servera lammkotletternamed lite ripplad balsamicosirap, salsan och bladspenaten. Lammkotletter från fransk styckning är något av en favorit och det är perfekt att grilla på en fredagkväll
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.