Lammkotletter eller som det populärt kallas för, lammracks. Grillade i ugn med BBQ-sås och en marinad på soja, (sojan gör att det ser mörkare ut än vad det är), olja, peppar och salt
Krydda kotletterna med salt och peppar. Lyft upp dem och gör ren pannan. Smaka av med salt och peppar. Vispa ihop grädde, smulad buljongtärning, honung, citronskal och vitlök
Glutenfritt olivbröd med timjan, rosmarin och oliver. Det är inte helt enkelt att baka glutenfritt bröd men med detta recept är det svårt att misslyckas
Idag får du tips på ett riktigt gott tillbehör till grillade lammkotletter som jag marinerade med olivolja, pressad citron, torkad timjan och chiliflingor
Snitta fettkanten på lammkotletternaoch lägg ner dem i marinaden och gnid runt den. Ta upp kotletterna från marinaden och torka av dem med hushållspapper
Stek lammkotletter tills det tar lite färg, salta och peppra, häll på vatten så det täcker, lägg i några kvistar rosmarin, tillsätt citronsaften och pressa ner vitlöksklyftor
Snitta lammkotletternas fettrand, krydda och stek dem hastigt på båda sidor i smöret på hög värme. Kör sellerin, utan vätskan som bildats, i matberedare med grädde och smör, smaka av med salt och peppar
Servera lammkotletternamed salladen och grillade citroner. Salta och peppra lammkotletterna. Det går alldeles utmärkt om man vill att byta ut lammkotletterna mot t ex entrecôte eller karré
Nu fick det i alla fall bli lammkotletter, marinerade i en marinad som fått smak av lime och mörkt muscovadosocker, ochmed ett fluffigt rosmarindoftande smör därtill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.