De soltorkade tomaterna plockade jag från en av byttorna med marinerade grönsaker och tillbehör, där man hittar marinerade vitlöksklyftor, oliver, kronärtskoka m
Börja med att steka kycklingen med vitlöken så det får färg runt om. Lägg sedan i paprika, zucchini, salladslöken, buljongen, krossade tomater, creme fraiche och alla kryddorna
TONFISKLÅDA MED SQUASH OCHPAPRIKA. Tanken var att jag skulle laga den såsen idag men istället rörde jag ihop en röra, toppade med ost och skjutsade in i ugnen
Skär paprikan i bitar och lägg i skålen till matberedaren och mixa med crème fraiche och chili. Blanda med pastan och vänd till sist ner sköljd och slungad rucolasallad och flagad parmesanost
Ingredienser Portioner. 1 sats 1 1/2 kg squash 5 paprikor i olika färger 2 1/2 l vatten 1 1/2 dl salt 3 dl ättiksprit (12%) 3 dl vatten 6 dl strösocker 1 1/2 tsk gurkmeja 1 msk senapsfrön ev Atamon (se Tips) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Häll det över grönsakerna och låt det stå över natten. Skala, kärna ur och skär 1 1/2 kg squash i bitar. Kärna ur och skär 5 paprikor (t ex 2 röda, 2 gröna och 1 gul) i mindre bitar. Blanda 2 1/2 liter vatten med 1 1/2 dl salt. Koka en lag av 3 dl ättiksprit (12%), 3 dl vatten, 6 dl strösocker, 1 1/2 tsk gurkmeja och 1 msk senapsfrön i 15 minuter. Häll av vattnet från grönsakerna, lägg dem i lagen och låt koka under lock 10-15 minuter
Den var krämig och god med härliga smaker från cajunkryddan, grönsakerna och den rökta osten. Jag har just haft en sådan period men eftersom vi är färdiga med alla våra trädgårdsprojekt så släppte jag loss energin i köket istället
efterdra de sista minuterna tillsammans med tomaterna ocholiverna i ugnen. Tag upp lammkotletterna från marinaden och torka dem lätt med ett hushållspapper
Garnera med skurna bitar gul och orange paprikaoch sköljda färska böngroddar. Lägg båda mjölsorterna och bitar av smör i matberedaren med kniven monterad
Grytan får gärna tillagas dagen innan den ska ätas – så att smakerna hinner gifta sig med varandra. Min mamma bjöd på en liknande gryta i förra helgen när hon fyllde år och det var så gott att vi ville äta det igen
Fräs baconbitarna och de kärnfria oliverna i en stekpanna med olja. Koka Tortiglioni Barilla al dente i rikligt med saltat vatten, häll av vattnet och blanda med såsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.