Lammfilé med blomkål- och potatispuré, kantarellpytt och rödvinssås
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 schalottenlökar
  • 1 morot
  • smör, till stekning
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 lagerblad
  • några kvistar timjan
  • 2 dl rödvin
  • 2 dl hemlagad kalvfond eller 3 msk koncentrerad kalvfond på flaska
  • salt och peppar
  • 1 msk smör
  • 3 stora mjöliga potatisar
  • 0,5 blomkålshuvud
  • 3 msk smör
  • 1 msk grädde
  • 300 g lammfilé
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm peppar
  • 2 klyftor vitlök, krossade
  • några kvistar färsk timjan
  • smör och olja, till stekning
  • 100 g färska kantareller
  • 4 stjälkar salladslök
  • 1 äpple, gärna Granny Smith
  • Rödvinssås2 schalottenlökar 1 morot smör, till stekning 1 msk tomatpuré 1 lagerblad några kvistar timjan 2 dl rödvin 2 dl hemlagad kalvfond eller 3 msk koncentrerad kalvfond på flaska salt och peppar 1 msk smör
  • Blomkål- och potatispuré3 stora mjöliga potatisar 0,5 blomkålshuvud 3 msk smör 1 msk grädde salt och peppar
  • Lammfilé300 g lammfilé 1 krm salt 0,5 krm peppar 2 klyftor vitlök, krossade några kvistar färsk timjan smör och olja, till stekning
  • Kantarellpytt med syrligt äpple100 g färska kantareller smör, till stekning 4 stjälkar salladslök 1 äpple, gärna Granny Smith

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.