Servera lammfärssåsen med valfri pasta, en driva nyriven parmesan eller pecorino, och fräsch sallad. En av mina go´a svärsöner börjar tindra som en smärre julgransbelysning så fort det blir tal om soltorkade tomater
Servera lammfärssåsen tillsammans med pasta och smula över getost. 500 g lamm- eller nötfärs1 gul lök3 vitlöksklyftor1 röd paprika½ squasholivolja2 burkar krossade tomater3 msk kalvfond1 msk timjan5 sardellfiléer1-1½ dl svarta oliverflingsaltnymald svartpepparnykokt pastagetost1
Ta fram lammfärsen ur kylen så den inte är så kall när den ska stekas. Hacka löken och vitlöken. För att sedan få ett gott moskross av vitlöken strör du salt över den finhackade vitlöken och mosar den sedan med knivbladet - då blir den ganska snabbt en saltig god vitlökspuré du kan smaksätta vad som helst med
Pappardelle med lammfärssås – gör så här. Recept av Ylva Porsklev Vintips till pappardelle med lammfärssås Copertino Riserva 2009 (2077), Italien, 84 kr
Idag gjorde jag en god lammfärssås. Penne med lammfärssås, fetaost, oliver och kapris. Blanda lammfärssåsen med den nykokta pastan och fetaosten, avsluta med persiljan
Dessutom uppfann vi ett nytt uttryck när vi lagade till en "OOG" lammfärssås att servera till pasta och fortsatte med en fantastiskt god vegetarisk burgare
Lammfärssås. Varva getostssås och lammfärssås med lasagneplattor. Om man nu har tjugo kilo lamm i frysen så gäller det att hitta på många goda saker som inte smakar likadant
Lammfärssås. Hetta upp en stor stekpanna med smör och olja och stek färsen (i omgångar) till fin färg. Lyft färsen ur pannan, sänk till lägsta värmen och mjukfräs lök och vitlök i cirka 10 minuter
Lammfärssås. Bre ut lammfärssåsen över potatisen och därefter ostsåsen på lammfärssåsen. Lammfärssås. Skiva auberginerna i centimetertjocka skivor och strö på havssalt
Lammfärssås. Bred ut lammfärssåsen över potatisen och däefter ostsåsen på lammfärssåsen. Skiva auberginerna i centimetertjocka skivor och strö på havssalt
Fyll med lammfärssåsen och klicka på matyoghurt. Skrubba potatisen i vatten och torka av dem. Stick hål i potatisarna med en provnål på ett par ställen och lägg dem på ett bakplåtspapper på ugnsgallret
Det var några av er som blev lite förvånade, någon till och med lite chockad, av att herr Mårtensson hade skvätt lite vodka i lammfärssåsen, som vi tipsade er om i vårt förra inlägg
Lägg ett lager lammfärssås i botten. Mia Öhrn har tillsammans med Henrik Francke skrivit boken ”Svenska ostar” där lasagnes ursprungliga recept kommer ifrån
Blanda lammfärssåsen med nykokt pasta och fetaost. Blanda lammfärssåsen med nykokt pasta och fetaost. Pasta med lammfärssås 2 port+ matlådor. / Anki och Håkan Pasta med lammfärssås 2 port+ matlådor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.