Grönsakerna är svarvade med en grönsakssvarv eller spiralizer som det också heter. Woksås. Har man ingen sådan kan man hyvla remsor med t ex en osthyvel och sedan skära tunnare strimlor med kniv
Det är rejält med hetta i såsen så minska på chili/vitlök om du vill ha den mildare. Utöver styrka kan du laborera väldigt mycket med smaker i den här såsen – tillsätt lite vinäger för syra, lite sirap för sötma, tomatpuré för mer tomattouch osv
Givetvis ville jag då överraska honom med lite god mat när han kom hem så jag lagade saftiga köttfärsbiffar som var ordentligt kryddade som som sedan fick "simma" i en het sås
Pressa limen och rör ihop saften med vatten, créme fraiche, kalvfond, sambal oelek, soya och honung. Detta kan göras direkt i en stekpanna med lock eller i en gryta
Dessto mer grönsaker du tar, dessto mindre kommer limen och chilin att smaka, men fyller du en tallrik med grönsaker och rotselleri så kommer styrkan att hamna någonstans på medium/stark på hetskalan
Jag gjorde min egen variant med bönpasta, chili- och lime "järpish" samt avokadopesto - vilket är en lite nyttigare, lite grönare och faktiskt till och med kanske en mycket godare måltid
Till fisken hade vi kokta färskpotatis och en kall såsmed smak av lime och sambal oelek. Vi åt ugnstekt lax som jag kryddade med salt och en kryddmix från Santa Maria som heter Sea food & fish och ringlade över lite limeolja
Smaka av med Sambal, socker och peppar. Blanda runt sillen i såsen. Blanda samman Hackad chili, majonnäs, créme fraiche, Lime skal samt saften i en skål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.