Lammfärsbullar i tomatsås, icke att förglömma!
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Lammfärsbullar i tomatsås
  • 700 g färs
  • 1 ägg 1-2 vitlöksklyftor, rivna
  • 10 svarta oliver, urkärnade och grovt hackade
  • 100 g fetaost, grovt söndersmulad
  • salt och peppar
  • färsk basilika
  • hackad persilja
  • hackad mynta
  • hackad rosmarin
  • Rör samman färsen med ägget, vitlök, olivhack och fetaost.
  • Smaksätt efter eget tycke och smak med salt och örter.
  • Rulla färsen till bullar i lagom storlek och bryn dom hastigt så de får färg runt om.
  • Tomatsås
  • 2 burkar krossade tomater
  • skal från ½ citron
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 schalottenlök, fint hackad
  • honung
  • 10 basilikablad, hackade
  • en gnutta salt
  • Fräs löken mjuk i olja i en gryta utan att den tar färg och blanda sedan ner övriga ingredienser.
  • Låt såsen puttra 10-15 minuter och smaka av.
  • Häll såsen i en djup ugnsfast form och lägg ner köttbullarna i såsen.
  • Ställ formen mitt i ugnen och tillaga på 200 grader, 10-15 minuter beroende på hur stora bullarna är.
  • Servera med pasta.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.