Sötpotatis är lite av en bortglömd rotsak men det kan vara riktigt gott, speciellt som i det här receptet där jag ökat på sötman med honung och sedan balanserat det med balsamvinäger och rostade pinjekärnor
Tricket att få till riktigt goda ugnsrostade grönsaker är att använda ganska hög temperatur och antingen använda varmluftsugn eller se till att släppa ut ånga ett par gånger under rostningen
Ugnsrostade rotfrukter. i glaset föreslår jag både en sydafrikan och en italienare. Hacka löken och fräs försiktigt i stekpanna så den blir glansig och fin
Ugnsrostade potatisskivor. Vi var därför så väl förtjänta av riktigt god middag och gott vin. Lammfärsbiffar finns på bloggen sedan tidigare, men de kommer igen och idag med riktigt god sallad och Jimmys bästa postatisskivor
Stek i olivolja eller smör och servera sedan ihop med ugnsrostadsötpotatis (eller vanlig). Jag åt av den maten jag lagade igår som var lammfärsbiffar med sötpotatisoch dippsås
) Hur som helst så visade det sig att jag då hade inte mindre än fem recept med sötpotatis. Ofta när jag "upptäcker" en ny råvara så blir det gärna en lång radda av matlagning med liknande ingredienser men med olika tillagningssätt och smaksättningar
Till detta blev det ugnsrostade grönsaker och tzatziki. Pang sa det och så var hösten här. Till detta blev det som sagt var ugnsrostade grönsaker, jag använde mig av morötter, rödbetor, röd lök och potatisklyftor
Sötpotatis är något som jag börjat använda mer och mer, tycker det är riktigt gott och ett bra alternativ till vanlig potatis, dessutom lägre GI om man tänker på sådant
Gårdagens och dagens middag består av en helstekt kalkonfilé (bryn hastigt i stekpannan och laga sedan färdigt i ugnen, innertemperaturen ska upp till 72 grader) med ugnsrostadsötpotatisoch palsternacka (olivolja, torkad timjan och flingsalt på) och en chevrékräm gjord på crème fraiche, chili och chevréost. Supergott och det gick riktigt snabbt, bara 20 minuter på 225 grader i ugnen
Skiva sedan i tärningar och blanda med den ugnsrostadesötpotatisen. En god vegetarisk vardagsrätt där sältan från halloumin och sötman från sötpotatisen gifter sig riktigt bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.