Blomkål innehåller massvis med antioxidanter, fibrer, vitamineroch mineraler, medan bönorna tillför kroppen mycket vegetabiliskt protein och även de fibrer, mineraler och antioxidanter
Efteråt kom jag på att det nog hade varit gott med lite gul lök i också, att grovhacka och fräsa lite lätt innan den blandas med det andra i kastrullen med röran
Jag har faktiskt de senaste månaderna börjat äta alltmer knäckebröd och rågbröd och förutom favoritpåläggen avokado och skivat ägg så är det fantastiskt trevligt med en god röra
gröna bönor, i detta fall mest av estetiska skäl. Hacka örterna grovt och mixa ner det med. Mozarella är ostens svar på marsmallows, konsistensen blir mycket roligare i varmt tillstånd
Det ska bli en smet som du lätt sedan brer ut på plåten. 1 Blötlägg ca 7 dl vita bönor i rikligt med vatten i minst 12 timmar. 3 Sätt ugnen på 200 grader. 5 Häll av vattnet och mixa bönorna i en mixer eller med en stavmixer tills det blir ett mjöl. 6 Blanda filmjölken med äggen i en separat bunke. 7 Blanda de torra ingredienserna medmed bönmjölet. 9 Lägg bakplåtspapper på en plåt och pensla med lite olivolja om du vill men behövs inte. 10 Häll sedan ut smeten och bre ut den så att det blir till ett jämt lager (inte för tunt). 11 Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 15 minuter eller tills den inte ä kletig längre, känn med en potatissticka. 7 dl vita bönor, kokta
Smaka på köttet, är det inte färdigkokt, så fortsätt kokningen och späd eventuellt med mer buljong. Om du använder torkade bönor, lägg dem i blöt över natten i förväg
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.