bbq-sås1. Blanda vetemjöl, socker och salt i en bunke. Värm mjölk och vatten till 37 i en kastrull. Smula ner jästen och vispa ihop så att jästen löser sig. Slå jästblandningen över mjölet och blanda ner tärnat, rumsvarmt smör. Blanda allt till en deg och knåda degen cirka 10 minuter på bänk. Jäs degen i sin skål i 40 minuter under bakduk.
12. Stjälp
ur degen och dela till 4 stycken bitar. Forma varje bit till en bulle och rada upp dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare i 30 minuter under bakduk. Grädda bullarna i 200°C i 15-20 minuter. Pensla bullarna med olja efter halva tiden och strössla över mannagryn. Skär bröden mitt itu när de svalnat.
13. Skala
och skiva rödlök. Koka upp vatten och ha i ättika, socker och salt. Lägg ner lökringarna i det heta vattnet och låt dem ligga och dra i cirka en timme. Slå av lagen innan servering.
14. Pressa
en vitlöksklyfta och ha ner i en skål tillsammans med smör. Kör i micron 30 sekunder. Blanda vitlöken med creme fraiche och tomatpuré. Hacka gurka, paprika och ramslök. Blanda med såsen och ställ svalt.
15. Skala
och skär rotsakerna till stavar. Hetta upp en kastrull med olja (till cirka 160 grader) och ha ner lite rotsaker i taget. Låt dem friteras cirka 3 minuter och lyft sedan ur dem med en hålslev. Låt rinna av på ett hushållspapper. När alla rotsakerna är friterade, ha ner dem en vända till och låt dem friteras tills de fått fin färg. Låt dem rinna av på hushållspapper och salta ett varv.
16. Blanda
ägg och ströbröd och låt det svälla i 10 minuter. Blanda ströbrödet med riven ost, hackad chili, hackad rosmarin och hackade aprikoser. Blanda i lammfärsen sist och forma till fyra biffar, Stek i smör i en stekpanna eller grilla på grillen. Servera burgarna med skivad tomat, strimlad isbergssallad och bbq-sås.
Den här fräna, råa smaken försvinner och löken får en väldigt söt och fin ton när man tillagar den och gör sig jättebra tillsammans med något salt, till exempel halloumi
Lammburgaremed karamelliserad rödlökoch parmesanmajonnäs. Min Lammburgare. Här kommer en variant på lammfärs med smakrika tillbehör och krispigt levainbröd
Servera medpickladrödlök, tartarsås och pommes. Gör en halloumistroganoff, halloumicarbonara eller halloumibiffar eller helt enkelt äta den som den är kanske med lite vattenmelon och ett gott bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.