Nu finns svenska, färska rödbetor i butiken. Min absoluta rödbetsfavorit är att ugnsrosta dem och servera som en ljummen sallad tillsammans med getost, valnötter och hackad storbladig persilja
Getost och rödbetor med grillat surdegsbrödMycket enkelt och går jättebra att förbereda. Grilla brödet och ställ formen med rödbetorna och osten på grillen strax före servering
Smula/skiva getosten och fördela över rödbetorna. Förra helgen var mina föräldrar på besök och hade med sig hembakat surdegsbröd och egenodlade rödbetor
400 gram lammytterfilé. 4 stora rödbetor. Sätt in rödbetorna i ugnen (200 grader) i cirka 40 minuter. En fin liten rätt, med vacker färg och fantastisk smak
Lammfilen marinerade jag i vitlök, rosmarin, balsamvinäger salt, peppar och lite honung. Fräste sparrisen, rödbetorna och kantarellerna i en rejäl klick smör med bara lite salt
Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Google+ (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)GillaGilla Laddar
Rödbetor. GETOSTKRÄM Mosa getost och blanda med yoghurten. Getostkräm. RÖDBETOR Koka rödbetorna i lättsaltat vatten i ca 25-30 min. 200 g getost. 8 st rödbetor
Ta ut pizzorna och smula över getost, täck med rostade rödbetor ( Skär tunna skivor av färdigkokta rödbetor, rosta på 150-200 C med lite olivolja och flingsalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.