Lamm med pistage, harissaglaserade morötter och tahini-yoghurtsås
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Lamm med pistage300 g lammytterfilé 1 msk malen spiskummin 2 tsk korianderfrö 1 tsk svartpeppar 2 dl pistagenötter 0,5 citron 1 äggvita salt peppar
  • 1 Harissaglaserade morötter10 knippmorötter 2 msk olivolja 1 tsk hel spiskummin 0,5 tsk malen kardemumma 2 msk harissa (eller 1 msk paprikapulver + 1 tsk cayennepeppar + 0,5 tsk rökt paprikapulver) 4 msk lönnsirap 0,5 citron, saften salt
  • 1 Tahini-yoghurtsås2 dl turkisk yoghurt 0,5 citron, finrivet skal och saft 1 klyfta vitlök, fint riven 3 msk tahinipasta 1 kruka färsk mynta, strimlad salt peppar
  • 1 Till servering granatäpplekärnor färsk mynta, strimlad

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.